keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Helmikuun välipala: Mixed Mediaa


Mixed Media?
Mitä se on addictedin tyttöjen mielestä...

Tällä hetkellä Mixed Media tavalla tai toisella tuntuu olevan askartelumaailmassa kova sana. Viimeisimmillä CHA messuilla oli nähtävissä Mixed Median tuleminen vähän jokaisen vähänkään tunnetumman askartelumerkin alle. Siispä pitää vähän kaivella mitä tämä Mixed Media siis onkaan...

Mixed Median eli sekatekniikan määritelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan selkeä: Työssä käytetään erilaisia materiaaleja ja välineitä eli medioita. Niitä voi olla esim. paperit, akryylivärit, akvarellit eli vesivärit, mica-jauheet, pigmentit, glitterit, liimat, erilaiset kynät, musteet, leimaus, suihkeet, pastellit, valokuvat, eri tekstuurit, metallit, värien apuaineet, kankaat, langat, erilaiset koristeet, pahvit, kuviot, vahat, roskat,  jne. Vain mielikuvitus on esteenä näiden yhteisille käytöille. Mixed mediaa voidaan käyttää korteissa, art journaleissa, skräppäyksissä, tauluissa, tuunauksissa jne.

Nämä eri mediat ja niiden sekalainen käyttö tekeekin tästä askartelun ja taiteen lajista toisaalta sekavan, mutta toisaalta se on tämän lajin mielenkiintoisin osuus. Mixed Median puolella ei ole oikeata tai väärää tapaa käyttää medioita yhteen. Silloin kun mixed median työn lopputulos miellyttää tekijää niin silloin medioita on käytetty oikein. Olipa käyttö siis miten mielikuvituksellista tahansa.

Netissä on pilvin pimein Mixed Media videoita, tutoriaaleja ja erilaisia ohjeita.


  • Täällä yksi askel askeleelta tehty video erilaisiin artjournal sivujen tekemiseen Mixed Median hengessä:  ArtistsNetwork : Seth Apter
  • Tässä videolinkkejä erilaisiin Mixed Media taiteilijoiden tai kauppojen tutoriaaleihin:

Ei muuta kuin inspiroitumaan!!

Muistathan helmikuun haasteen, jossa tehdään itse erilaisia leimasimia!
Haaste on auki 9.3.klo 18.00 asti!



tiistai 10. helmikuuta 2015

Helmikuun haaste (#18): Itse tehty leimasin

Tammikuun haasteen arvonnassa tällä kertaa voitti:


Onnittelut! Otahan meihin yhteyttä, jotta saat voittosi. Haasteen sponsorina toimi tällä kertaa Sinelli.




 *********************************************


Helmikuussa teemme itse leimasimia!

Leimasimien teossa ei ole kuin mielikuvitus esteenä. Materiaaleja löytyy varmasti kaikilta, kunhan osaa vaan katsoa ympäröivää maailmaa sillä silmällä. 

Leimasimiahan voi tehdä vaikkapa vihanneksista, akryylipalikasta tai telasta, johon voi kiinnittaa teippiä, lankoja, leimasinpaloja tai vaikkapa chipboard kuvioita. Addictedin tyttöjen leimasintekniikoihin päätyivät kaiverrettava kumi, ihmekuutio, stanssattu "kierrätetty" softislevy ja Silk Clay. 



Maikkis kaiversi leimasimia kumista:


Tällainen kortti syntyi ylläolevista leimoista:


Lisäksi Maikkis kokeili taustaleimasimen tekoa ihmekuutiolla. Sinisen kuution kun lämmittää askartelupuhaltimella ja painaa chipboard kuvioiden päälle, niin saa huikean hienon taustaleimasimen aikaiseksi.



Milla teki omat leimasimensa Silk Claysta. Massa on kaulittu ohuehkoksi levyksi ja sen jälkeen paineltu käsin kohokuviointilevyyn. Massa ei kuiva aivan tasaisen suoraksi, vaan saattaa vähän kupristella. Reunoja pystyy leikkaamaan hyvin saksin mieleisemmikseen.


Leimamusteena näiden taustaleimasinten kanssa on käytetty Versa Colorin Passion Fruittia.





Puuhis otti käyttöön Big Shotin, softiksen ja kumileimasimiin tarkoitetun pehmusteen ja lopputuloksena on näppäriä leimasim hetkessä! Timpan taloboordista syntyi kaksi leimaa. Toisella tehdään tausta ja toinen on kuviointia varten. Valkoinen "softis" ei oikeasti ole softista vaan jotain kierrätyslevyä, jossa on hauska pintakuviointi


.


Toiseen leimaan kokeilin Timpan kamerastanssia ja sain kameran lisäksi myös hauskoja rinkuloita. Lisäksi leikkasin stanssauksesta ylijääneeitä palasia mosaiiksi.





Haaste on voimassa 9.3.2015 klo 18.00 asti. Tällä kierroksella arvomme palkinnoksi tulevan Askartelupirtin leimailukurssin "Muutakin kuin mustia ääriviivoja"