perjantai 25. huhtikuuta 2014

Huhtikuun Välipala: Roiskeet

On monta tapaa tehdä projekteihin roiskeita ja ajattelimme esittää niistä muutaman.

Yksi yleisimmistä roiskeista, joihin blogeissa törmää, on varmastikkin misti- eli suihkepullon pillillä roiskiminen.



Osaan mistipulloista (ainakin Lindy's Stamp Gang) on saatavilla myöskin dabber-korkkeja, joilla voi tehdä läiskiä . Myös Distress Paint:lla tämä onnistuu.


Pipetillä saa aikaan samantyylisiä läiskiä kuin dabber-korkilla. Sillä, kuinka korkealta pipetillä pudottaa pisaran tai pisaroita on suuri vaikutus läiskän leviämiseen. Pipettiroiskeisiin voi käyttää muunmuassa vesi- tai peitevärejä, mustettyynyjen täyttöpullon mustetta tai ohennettua akryylimaalia tai mistipullon sisältöä.



Roiskeiden tekeminen onnistuu myös vaikkei omistaisikaan mistejä. Siveltimellä, hammas- tai kynsiharjalla saa myöskin aikaan erityylisiä roiskeita. Niiden kanssa voi käyttää samoja aineita kuin pipetinkin kanssa roiskittaessa.



Roiskeita saa aikaan myöskin embossaamalla. Parhaiten tähän tekniikkaan sopii UTEE, eli Ultra Thick Embossing Enamel. Myös hienompijakoisilla kohojauheilla voi kokeilla tekniikkaa, mutta roiskeista tulee tasakokoisempia ja pienempiä. Kohojauhe murusia levitetään taustalle sormin ja kuumennetaan kuumailmapuhaltimella altapäin, jolloin jauhe sulaa kiinni alustaansa. Puhaltimella ei kannata puhaltaa suoraan kohojauheeseen, sillä se saa ne lentämään pois ja lopputuloksesta tulee enemmän tai vähemmän roiskeeton.





torstai 10. huhtikuuta 2014

Haaste 9: Maskinestettä ja leimakuvia


Haasteeseen numero 8 osallistui mahtava määrä taitavia kortteilijoita. Oikein mukavaa, että tulitte runsain määrin mukaan!

Arvonnassa tällä kertaa voitti Koivuhiiri!

------------------------------------------------------------------
Tällä kertaa kokeillaan, miten mustavalkoiseksi jätetty leimakuva voi olla värikkään taustan kanssa vaikuttava kokonaisuus. Mustavalkoisuuden salaisuutena on irroitettava maskausneste.

Leimaa kuva paperille ja käsittele kuva maskausnesteellä. Tähän tarkoitukseen ei kannata käyttää parhainta sivellintä, sillä maskineste kuivuu nopeasti ja voi jopa pilata siveltimen. Kun maskineste on kuivunut, voit värittää taustan haluamallasi tavalla. Milla käytti taustaan akryylimusteita ja Puuhis painoi akryylimaaleilla ja gellilevyllä taustan. Vesivärit tai musteet sopivat hyvin tähän tekniikkaan.



Kun tausta on kuivunut voit rapsuttaa kuivuneen maskin pois kuvan päältä ja viimeistellä kortin.


Milla


Puuhis

Tällä kertaa palkinnon sponsoroi Amalia. Haasteeseen voit osallistua 9.5.2014 klo 18 asti.